Blog

Är du under 18 och vill vara med på vårt Game Dev Camp? Vi delar ut stipendium!

Published: 5 July 2018

Eller är du en förälder som vill ge din dotter en programmeringsupplevelse hon sent kommer att glömma? Perfekt!

Läs mer. . .

Programmeringsläger får stipendium

Published: 15 June 2018

Programmering, god mat och sociala aktiviteter, tillsammans med likasinnade i ett hus på landet! Ett vinnande koncept som nu expanderar. I tisdags tog Katarina och Vanja emot stipendium från Sten K Johnssons stiftelse för att utveckla Pink Programmings lägerverksamhet.

Läs mer. . .

Två styrelseledamöter till Pink Programming sökes!

Published: 11 June 2018

Vi behöver utöka Pink Programmings styrelse med två ledamöter. Föreningens operativa arbete styrs av en anställd verksamhetsledare från och med juni 2018, medan föreningsstyrelsen ansvarar för de långsiktiga strategiska besluten. Du förväntas kunna lägga 3-5 timmar i veckan i snitt på arbetet som är lärorikt, ansvarsfullt och väldigt givande!

Läs mer. . .

Pink Programming Summer Camps 2018

Published: 3 May 2018

Summer is right around the corner, and we all know what that means – it's time for Pink Programming Summer Camp! Tickets will be released Sunday 13th of May at 13.00.

Läs mer. . .

Join the Pink Programming team!

Published: 12 April 2018

Are you passionate about programming and/or encouraging more women to code? Then join the team of Pink Programming volunteers! We are now looking for people to help out organizing our coding events in Gothenburg, and also people from all cities that want to work with our partners and collaborations.

Läs mer. . .

JOBBANNONS: Bli Verksamhetsledare för Pink Programming

Published: 23 March 2018

Brinner du för jämställdhet och har en nyfikenhet för programmering och IT- och techbranchen? Vill du vara Pink Programmings ansikte utåt och driva föreningens arbete framåt? Bli vår verksamhetsledare!

Läs mer. . .

Några tankar om programmering och jämställdhet

Published: 16 January 2018

Varför är det så få kvinnor inom programmering? Jag tror att en viktig orsak är de fördomar och den sterotypiska bild som många har av programmering och framför allt programmerare.

Läs mer. . .

Var med i Pink Programming i Malmö!

Published: 22 August 2017

Vill du hjälpa oss att sprida kodglädje till fler? Vi är på jakt efter nya volontärer som vill ta över efter den fantastiska projektgruppen som arrangerat Pink Programming Sunday en gång i månaden i Malmöregionen!

Läs mer. . .

Vill du inspirera fler kvinnor till programmering?

Published: 1 August 2017

Pink Programming fortsätter att växa och vi är nu på jakt efter fler som vill hjälpa oss att sprida glädje för programmering i Stockholm.

Läs mer. . .

Hjälp oss sprida kodglädje till fler!

Published: 3 February 2017

Pink Programming fortsätter att växa och vi är nu på jakt efter fler som vill hjälpa oss att sprida glädje för programmering i Stockholm och Göteborg. Vi letar både efter någon som kan ta det övergripande ansvaret för vår verksamhet i Stockholmsregionen samt volontärer för mindre uppdrag och i Stockholm och Göteborg.

Läs mer. . .

Tutorials för nya kodare

Published: 1 February 2017

Nuförtiden så finns det ett överflöde av information tillgänglig för oss. Fantastiskt, allting jag behöver lära mig finns online! Eller?

Läs mer. . .

Hjälp oss sprida kodglädje till fler!

Published: 24 January 2017

Pink Programming fortsätter att växa och vi är nu på jakt efter fler som vill hjälpa oss att sprida glädje för programmering i Stockholm och Göteborg.

Läs mer. . .

Linnéa blir ordförande för Pink Programming

Published: 1 December 2016

Helgen som var innebar årsmöte för Pink Programming. 17 av våra medlemmar var på plats i Borrby, där vi b.l.a valde in Linnéa som ordförande för föreningen.

Läs mer. . .

Pinwebdev -Bli webbutvecklare i vårt nya pilotprojekt i vår!

Published: 15 November 2016

I vår startar Pink Programming ett helt nytt koncept – en kvällskurs i webbprogrammering i Malmö. Du behöver inte ha några förkunskaper i programmering alls, utan varje onsdagskväll i tolv veckor får du som nybörjare lära dig koda i JavaScript, verktyg för webbutveckling och veta mer om hur en programmerare jobbar.

Läs mer. . .

Myky vinnare av Womentorpriset!

Published: 10 November 2016

Womentorpriset delas ut av IT&Telekomföretagen i samarbete med Computer Sweden, till en individ och en organisation som bidragit till att öka antalet kvinnor i ledande positioner samt att öka uppmärksamheten på kring att fler kvinnor på ledande positioner leder till hållbar konkurrenskraft och ökad lönsamhet i branschen.

Läs mer. . .

Var med och bidra till nytt projekt i Malmö

Published: 3 October 2016

Vi söker nu 2 personer som vill hjälpa till att starta upp ett nytt, spännande projekt i Malmö som kommer gå av stapeln under vårterminen.

Läs mer. . .

Var med i Pink Programming i Göteborg!

Published: 6 September 2016

Pink Programming växer så det knakar och vi är nu på jakt efter fler som vill hjälpa oss att uppmuntra kvinnor att programmera.

Läs mer. . .

Five days of Pink Programming (and fun)

Published: 1 August 2016

So we’ve packed up our Arduino starter kits up, closed our laptops, and hugged each other goodbye. I’m Rose, and here’s my take on the 5 days of Pink Programming.

Läs mer. . .

Five days of Arduino

Published: 22 July 2016

It’s day 5 at our Pink Programming camp here at Klagstorp. And it’s now time to reluctantly put the Arduino kits back in their boxes, close our laptops, and pack our bags.

Läs mer. . .

How Pink Programming helped me

Published: 13 July 2016

I’m writing this from my desk at tretton37- a place with amazing coffee and nice people who also happen to have serious coding abilities – and I’d like to say a few words about how Pink Programming helped and supported me along the way.

Läs mer. . .

Vill du vara med i Pink Programming?

Published: 5 June 2016

Till hösten kommer vi att behöva utöka Pink Programming teamet och vi letar nu efter fler volontärer som skulle kunna tänka sig hjälpa till med Pink Programming Sundays.

Läs mer. . .

Workshop i HTML och CSS gav mersmak

Published: 22 May 2016

Förra söndagen var det dags för Pink Programming Sunday på Foo Café i Malmö igen. Den här gången var det dock en extra speciell kodträff.

Läs mer. . .

Internetfonden sponsrar Pink Programming Weekend

Published: 26 April 2016

Hela resan med Pink Programming började ju med ett programmeringsläger på Österlen förra året, Pink Programming Weekend. För oss som arrangörer innebar det mycket jobb, men framförallt så hade vi fantastiskt roligt. O lägret mynnade ju ut i en rad andra aktiviteter; kodträffar, inspirationskvällar och filmvisning.

Läs mer. . .

Alternativa vägar till kod -karriären

Published: 15 April 2016

I somras satt jag i en lada på Österlen tillsammans med 20 andra tjejer, och hade precis påbörjat vår första dag på Pink Programmings helgkurs i Java-programmering. Jag hade väldigt lite koll på vad jag gett mig in på förutom att min magkänsla var så bra! När helgen var över var jag helt såld.

Läs mer. . .

De ska driva Pink Programming Sunday i Malmö

Published: 29 January 2016

Det har varit tyst på bloggen ett tag nu. Men det är inte för att det inte har hänt något med Pink Programming – tvärtom. Hösten 2015 kodade vi med över 250 olika kvinnor runt om i Sverige på våra olika event.

Läs mer. . .

Gör en snygg hemsida utan att vara designer

Published: 18 November 2015

Om du vill göra en enkel och snygg hemsida men inte själv vill designa så kan du använda Bootstrap och en av deras färdiga mallar.

Läs mer. . .

Dagny Carlsson inspirerar

Published: 10 November 2015

På tåget tillbaka till Stockholm såg jag en så fin dokumentär – avsnitt 2 av Svtplays serie ”Det är inte så dumt att bli gammal”. Dagny Carlsson, 103 år gammal som bestämmer sig för att lära sig att hantera en dator.

Läs mer. . .

Den dummaste jävla idén jag någonsin hört

Published: 1 November 2015

Det var flera år sedan jag hörde talas om Mattecentrum. Det var en kompis till mig som skulle vara volontär och hjälpa ungdomar med matteläxan. Kul, tänkte jag, men eftersom jag hade ganska så fullt upp som vanligt och dessutom redan jobbade extra som Övningsledare i Java-programmering så var det aldrig aktuellt för mig att hänga på.

Läs mer. . .

Kvinnor, kod och QlikView -en lyckad Pink Programming Sunday

Published: 22 October 2015

I söndags var det dags får Pink Programming Sunday i Malmö för andra gången. Vi var trettio kvinnor som träffades för att koda på Media Evolution City i Malmö.

Läs mer. . .

Från bänken till banken -snabba svängar i livet som IT-konsult och Pink Programmer

Published: 17 October 2015

I konsultvärlden kan man snabbt få byta både arbetsort, bransch och teknologier att jobba med. Omväxlingen är nog något av det jag gillar bäst med konsultbranschen. Man får ständigt utvecklas och lära sig nya saker, och jobbet hinner nästan aldrig bli tråkigt.

Läs mer. . .

Programmeringshöst i Malmö regionen

Published: 10 October 2015

Oj vad mycket som är på gång i Malmö-regionen just nu. Så mycket att man kanske inte hinner vara med på allt?

Läs mer. . .

Nu kör vi!

Published: 9 October 2015

Äntligen är vi igång med bloggen!

Här kommer vi att skriva om våra tankar kring programmering, tech events och om jämställdhet inom IT-branschen.

Läs mer. . .

Main sponsors

Copyright © Pink Programming 2019