Bli volontär i Pink Programming

Pink Programming fortsätter att växa och vi är nu på jakt efter fler som vill hjälpa oss att sprida glädje för programmering!

Som volontär för Pink Programming får du vara med i en snabbt växande förening och har stor möjlighet att sätta din egen prägel och göra stor skillnad i din stad. Du får tillgång till ett fantastiskt nätverk av företag i branschen som prioriterar jämställdhet samt kodintresserade kvinnor runt om i landet i olika branscher och olika åldrar.

Vi söker nu engagerade kvinnor som vill arbeta i någon av våra olika projektgrupper i Malmö, Stockholm, Göteborg och Oslo, samt i kommunikationsgruppen och sponsorgruppen. Läs om de olika grupperna nedan och ansök sedan till din stad på länkarna nedan. (Observera att alla positioner inte är tillgängliga i alla städer).

Sök i: Malmö | Stockholm | Göteborg | Oslo | Kommunikationsgruppen


SUNDAY-GRUPPEN

Pink Programming Sunday våra kodträffar som hålls ca en gång i månaden i Malmö, Stockholm, Göteborg och Oslo. På Pink Programming Sunday är alla kvinnor och icke-binära välkomna, oavsett ålder, bakgrund eller tidigare erfarenhet inom programmering. Kodträffarna har olika upplägg, med alltifrån inspirationsföreläsningar och workshops, till fri programmering i olika programmeringsspråk.

Pink Programming Sunday-gruppen består av:

 • Projektledare (1 person)
 • Matansvarig (2 personer)
 • Eventansvarig (1 person)
 • Fotoansvarig (1 person)
 • Kodhandledare (1-3 personer)

Projektledare

Som projektledare (endast Göteborg) kommer du att ha det övergripande ansvaret för Pink Programmings event. Till din hjälp kommer du att ha en projektgrupp. Du ansvarar för att koordinera och se till att alla i gruppen vet vad som ska göras. Det är även ditt ansvar att ta med projektgruppen ut på teambuldningfika en gång i månaden. Du kommer även att ha kontinuerlig kontakt med representanter från våra sponsorer och se till att sponsorn känner till sin roll och både vårt och deras ansvar vid event ihop (du kommer inte behöva hitta sponsorer, det gör sponsorgruppen). Erfarenhet av projektledning och eller programmeringserfarenheter är meriterande men inte avgörande. Det viktiga är IT- och jämställdhetsintresse!

Matansvarig

Som matansvarig ansvarar ni för att samla in matpreferenser och allergier för att beställa god, vegetarisk mat till våra events och se till att våra deltagare och volontärer äter god mat. Du får gärna använda din kreativitet och testa olika roliga ställen! Matansvarige är också ansvarig för att köpa fika och tillsammans med sponsorn se till att det finns fika, frukt och dricka under eventet.

Eventansvarig

Som eventansvarig får du möjligheten att använda din kreativitet till att skapa anmälningssidan i eventsystemet Confetti, skapa Facebook-event där information om workshops och inspirationsföreläsningar publiceras, samt ta emot och välkomna deltagarna vid varje event. Du är ansvarig för att hålla reda på vilka deltagare som anmält sig som kommer, samt om det är någon lämnar förhinder och liknande.

Kodhandledare

Som kodhandledare är du med och planerar, alternativt är ett bollplank, när innehållet i workshopsen planeras. Som kodhandledare deltar du även på workshopsen och hjälper deltagarna få en förståelse av programmering som koncept och hjälper dem med faktiskt problem de stöter deltar medan de själva arbetar.

Fotoansvarig

Som fotoansvarig ser du till att det finns fina bilder från eventet! Antingen att du själv fotar, eller ser till att någon annan gör det under eventet. Som fotoansvarig är också den som ansvarar för att förse kommunikationsgruppen med bilder från eventet.

Sök i: Malmö | Stockholm | Göteborg | Oslo


SPONSORGRUPPEN

Pink Programming samarbetar med en rad olika spännande företag och organisationer i Sverige och Norge. Oftast så samarbetar vi kring ett event och arrangerar det ihop. Vi har även längre samarbeten, som sträcker sig över ett eller flera år.

Nu söker vi dig som kan hjälpa oss att upprätthålla våra relationer med våra partners, samt sprida information om vår verksamhet och våra sponsorpaket till potentiella nya partners.

Som volontär i sponsorgruppen så innebär dina uppgifter främst att

 • Delta på möten och presentera vår verksamhet och våra sponsorpaket till potentiella partner.

 • Kommunicera internt med andra i sponsorgruppen i vårt chattforum samt vid regelbundna möten på Skype.

 • Hjälpa oss att utveckla våra sponsorpaket och vårt nätverk av partners

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av sponsring, möten, nätverkande eller liknande för att vara volontär hos oss. Det viktigaste är att du är engagerad och brinner för att få fler kvinnor att programmera.

Sök i: Malmö | Stockholm | Göteborg | Oslo


KOMMUNIKATIONSGRUPPEN

Kommunikation är en av de viktigaste delarna av Pink Programming. Genom att sprida vårt budskap via våra kanaler ser vi till att programmeringsintresserade kvinnor kan hitta oss, och företag som är intresserade av oss kan få veta mer om Pink Programming. En ny kommunikationsplan är framtagen och vi behöver din hjälp att arbeta med den!

Brinner du för kommunikation? Älskar du sociala medier och att jobba med webb? Som volontär i kommunikationsgruppen så finns det stor möjlighet för dig att jobba med du tycker allra mest om! Det spelar ingen roll vart i landet du bor, men det är viktigt att du är tillgänglig för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt. I kommunikationsgruppen kan du bland annat jobba med:

 • Våra sociala medier - främst Facebook och Instagram, men vi finns även på Twitter och LinkedIn. Det finns möjligheter att jobba med marknadsföringen av våra event, live-uppdatering från våra event, men också med att skapa innehåll som sprider vårt budskap mellan eventen.

 • Skapa innehåll för vår webb. På vår hemsida finns det stora möjligheter att sätta din prägel på - är du en fantastisk skribent? En grym intervjuare? Kanske till och med en passionerad filmare eller podcastare? Har du idéer på hur vi kan få fler kvinnor intresserade i programmering? Alla idéer är välkomna!

 • Grafisk design - vill du fräscha upp vår bild, eller kanske ta fram merchandise för föreningen?

 • Andra idéer? Det finns stort utrymme för dig som har idéer och vill jobba med kommunikationen på Pink Programming!

Du behöver ingen erfarenhet av programmering för att vara med i kommunikationsgruppen, och du kan befinna dig i vilken del av landet som helst - det viktiga är att du brinner för kommunikation och att sprida vårt budskap. Tidigare erfarenhet inom kommunikation är givetvis meriterande, men inte avgörande.

Sök till kommunikationsgruppen här »


Sista ansökningsdagen är 31 augusti.

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till hello@pinkprogramming.se.

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2020