Från bänken till banken -snabba svängar i livet som IT-konsult och Pink Programmer

I konsultvärlden kan man snabbt få byta både arbetsort, bransch och teknologier att jobba med. Omväxlingen är nog något av det jag gillar bäst med konsultbranschen. Man får ständigt utvecklas och lära sig nya saker, och jobbet hinner nästan aldrig bli tråkigt.

För ett par veckor sedan satt jag på ett kontor i Malmö och jobbade med apputveckling i C# på en cross-platform för android och iOS. Och nu har jag precis påbörjat mitt nya uppdrag där jag skall hjälpa till att automatisera manuellt arbete på en bank i Ystad.

När jag var emellan mina uppdrag, eller på bänken, som vi brukar kalla det, så hann jag dessutom med allt ifrån att gå på inspirerande och intressanta seminarier i Malmö till lära mig att hämta, lagra och visualisera live-data från Twitter med hjälp av Elasticsearch, Logstash och Kibana. Personligen är jag väldigt intresserad av tekniker kring att hantera stora datamängder, så jag hoppas kunna inspirera andra genom att gå igenom twitter-exemplet på nästa Geek Girl Meetup i Malmö.

De andra tjejerna i Pink Programming var nere och hälsade på i Malmö förra helgen. Det är svårt att förstå att det var endast tredje gången någonsin vi alla har setts samtidigt . Vi bor ju i Malmö, Göteborg respektive Stockholm, så den mesta av vår kommunikation sker via telefon, Facebook och Skype.

Vibeke stannade kvar efter helgen och följde med mig till Köpenhamn i måndags kväll på Female Coders Copenhagen Welcoming Webcoding Event. Tillsammans med IBM var vi inbjudna för att inspirera de över 70 kvinnliga utvecklarna som var där. Vibeke och jag var såklart lite nervösa för att berätta våra historier som var ganska personliga, men det gick jättebra och vi kände att vi blev väl mottagna av publiken.

De senaste veckorna har vi ju även startat upp den här bloggen och jag har förberett inför nästa Pink Programming Sunday, som går av stapeln imorgon på Foo Café i Malmö. Jag uppskattar verkligen att Foo Café hjälper oss med våra events. Det är svårt att hinna med allt med både heltidsjobb och Pink Programming.

Det var faktiskt skönt att vara på bänken en stund innan jag började mitt nya uppdrag. Tiden mellan konsultuppdrag är för mig en guldgruva för inspiration och ny energi. Jag hann precis med att andas ut, lära mig något nytt och få upp längtan för en ny uppgift.

Jag känner mig redo att tackla nya utmaningar på banken på måndag, men först, en heldag tillsammans med över 30 andra kvinnliga kodare på Pink Programming Sunday imorgon.

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2020