Kvinnor, kod och QlikView -en lyckad Pink Programming Sunday

I söndags var det dags får Pink Programming Sunday i Malmö för andra gången. Vi var trettio kvinnor som träffades för att koda på Media Evolution City i Malmö.

Dagen inleddes med en kort introduktion på Foo Café innan deltagarna fick hitta en plats och börja koda själva. Det var väldigt glädjande att känna igen många ansikten från förra träffen. Vi håller på att bygga upp ett nätverk av kvinnliga utvecklare i Malmö-regionen.

Hittills har det varit kvinnor i blandade åldrar med väldigt olika bakgrund som varit med på våra events. Många tjejer har provat på programmering för första gången på Pink Programming Sunday. Det är riktigt roligt tycker jag.

Vid varje träff försöker vi att bjuda in någon kvinnlig förebild från näringslivet, för att inspirera, inbjuda till diskussion och ge en idé om vad det finns för möjligheter inom branschen. Den här gången hade vi fyra kvinnor från Qlik på plats, som alla var från olika team på företaget och hade olika roller.

Anna, som är projektledare började med att berättade för oss om Lundaföretaget och dess historia, hur det började med att de skulle hjälpa Tetra Pak att ta beslut baserat på analys av stora mängder data. resultatet blev mjukvaran QlikView.

Efter att utvecklarna Katarina och Atieh visat oss hur vi kan använda QlikView och dess uppföljare Qlik Sense för att analysera data så var det dags för Hanna att berätta sin historia. Hanna har haft olika roller på företaget, men jobbar nu som Localization Coordinator, dvs med processen kring översättning av mjukvaran till olika språk.

Trots att utvecklarna uttryckte att de gärna sett fler kvinnliga utvecklare på företaget var det kul att höra att alla fyra överlag upplevde att Qlik överlag hade en bra balans och arbetsmiljö och att företaget aktivt jobbade med att få in fler kvinnor.

Efter att Qlik bjudit på lunch fortsatte programmeringsdagen. En del av deltagarna kodade fokuserat hela dagen medan några andra kom främst för att nätverka. Det är precis så det ska vara tycker jag. Ett forum för både kodning och intressanta samtal.

Den här gången hann jag själv prata med fler av deltagarna. Något jag sett fram emot både på lägret och den förra träffen, men inte riktigt lyckades med för att jag hade så mycket annat i huvudet. Nästa gång kanske även jag kan få ro att skriva några rader kod i gott sällskap!

Stort tack till Foo Café, Qlik och alla deltagare för en lyckad dag. Hoppas att vi ses igen den 29 november!

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2020