Nu kör vi!

Äntligen är vi igång med bloggen!

Här kommer vi att skriva om våra tankar kring programmering, tech events och om jämställdhet inom IT-branschen.

För oss i Pink Programming så har det minst sagt hänt mycket de senaste månaderna. Vid midsommar var Pink Programming fortfarande bara en dröm om ett programmeringsläger för tjejer. Skulle vi våga boka en hel gård och riskera att inte ha några deltagare? Lite mer än en månad senare så var det helt slutsålt till lägret på Österlen och väntelistan för ett nytt programmeringsläger började växa.

Att tjejer inte skulle vilja programmera är skitsnack och används som en ursäkt för att inte bryta ett mönster av en mansdominerad IT-bransch. Vi i Pink Programming vill skapa en miljö där kvinnor känner sig välkomnade och uppmuntrade att bejaka sina tekniska intressen! Efter programmeringslägret i somras svarade alla deltagarna att de skulle fortsätta med programmering efter lägret. Sedan dess har vi anordnat fullbokade programmeringsträffar för kvinnor både i Malmö och Stockholm och mycket mer är på gång!

Pink Programming och kvinnliga programmerare är här för att stanna!

Följ oss gärna på vår resa. Vi kommer att blogga om våra egna och andras events, tankar och tips till utvecklare och företag, om vad som inspirerar oss och om tekniker vi gillar.

Så håll i hatten, för nu kör vi!

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2019