JOBBANNONS: Bli Verksamhetsledare för Pink Programming

Om Rollen

Du kommer att ansvara för Pink Programmings verksamhet i sin helhet och samordna mellan våra olika projektgrupper och styrelse. Det är viktigt att du gillar att leda, strukturera upp arbete och fördela ansvar, samt vågar fatta egna beslut och ta egna initiativ. Då de flesta i föreningen arbetar ideellt ingår en del kvälls- och helgarbete. Och såklart, att hjälpa till och arbeta för att alla som engagerar sig i föreningen har roligt!

Du kommer att vara föreningens ansikte utåt, vilket kan innebära att föra vår talan i media, samt att stå på scen och berätta om vår verksamhet och våra värderingar vid olika typer av evenemang. I arbetet ingår även att hjälpa till med att säkra framtida finansiering, både via sponsring, stiftelser och stipendium.

Pink Programming har bara funnits i några år och föreningen utvecklas i en rasande fart, vilket ger dig en oerhört stor chans att påverka vår utveckling och vårt sätt att arbeta.

Arbetet utgår från vårt kontor på startup-huben The Ground i Malmö, med tillgång till en innovativ miljö och berikande möten. Resor inom Sverige kan behövas ett par gånger i månaden. En stor del av kommunikationen med övriga i föreningen kommer att ske digitalt via Slack eller Skype.


Om Anställningen

  • Visstidsanställning i 8 månader på 100 % eller enligt överenskommelse.
  • Start omgående eller enligt överenskommelse.


Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för jämställdhet och har en nyfikenhet på programmering, teknik och IT. Du behöver inte nödvändigtvis har erfarenhet inom programmering eller IT-branschen i en tidigare roll, men vi ser gärna att du har erfarenhet inom ideella föreningar och gärna också från styrelsearbete. Har du startat något eget projekt eller företag och drivit det vidare så tror vi att du skulle ha nytta av den erfarenheten i din roll.

Det viktigaste är att du kommer med egna initiativ och kan lösa oförutsedda problem. Du behöver ha lätt för att kommunicera med olika typer av människor och tycka om att skapa nya relationer och upprätthålla dem.

Du behöver behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift.


Om ansökan

Du ansöker till rollen genom att fylla i formuläret här senast den 8 april. Ange gärna konkreta exempel på relevanta erfarenheter. I slutet av formuläret kommer du få skriva hur du tänker kring några olika scenarion. Vid dessa scenarion förväntar vi oss inte ett rätt eller fel svar, utan vill bara förstå hur du tänker. Så tänk på att motivera varför du svarar som du gör. Om du blir aktuell för en intervju kommer vi att kontakta dig i slutet på mars eller början på april.

Vid frågor, vänligen kontakta katarina@pinkprogramming.se eller vanja@pinkprogramming.se.
Om Pink Programming

Pink Programming är en ideell förening som startades hösten 2015, med syftet att få fler kvinnor att programmera. Föreningen anordnar programmeringsläger och kodträffar för kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrunder. Kodträffarna, Pink Programming Sunday, arrangeras av projektgrupper i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo en gång i månaden. Programmeringsläger arrangeras några gånger om året i en lantlig miljö där programmering varvas med sociala aktiviteter. Vi är ca 60 aktiva volontärer i föreningen och flera tusen olika kvinnor har kodat med oss sedan starten 2015.

Pink Programming Sunday är gratis för deltagare och våra läger är till självkostnadspris. Verksamheten finansieras i dagsläget av sponsorer. Det finns en dedikerad sponsorgrupp med volontärer som har hand om föreningens samarbeten.

Våra aktiviteter är mycket populära och blir snabbt fullbokade. Vi letar nu efter Dig som vill ta ett helhetsansvar för Pink Programming och leda oss framåt!

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2019