Myky vinnare av Womentorpriset!

Womentorpriset delas ut av IT&Telekomföretagen i samarbete med Computer Sweden, till en individ och en organisation som bidragit till att öka antalet kvinnor i ledande positioner samt att öka uppmärksamheten på kring att fler kvinnor på ledande positioner leder till hållbar konkurrenskraft och ökad lönsamhet i branschen.

När vi lärde känna Myky, i januari år, så hade vi ingen aning om att hon skulle komma att ha så stor betydelse för Pink Programming. Myky jobbade då med det nya initiativet Startup Fair, en mässa för studenter och startups i regionen, där Myky ansträngde sig för att lyfta fram kvinnliga förebilder. Hon frågade i förbifarten om Pink Programming behövde hjälp, och strax var hon en av förenings första volontärer. På tågresan upp till Stockholm igår berättade Myky att hon egentligen bara hade tankar på att hjälpa till med Pink Programming Sunday i Malmö när Vanja var bortrest. Men Myky hade snart tagit över hela ansvaret för Pink Programming Sunday i Malmö.

In en helt ny förening utan struktur och ordning var det avgörande för vår utveckling att Myky definierade olika arbetsområden och gjorde det möjligt att på ett enkelt sätt skala verksamheten. Med ett leende på läpparna har Myky startat upp projektgrupper i Stockholm, Göteborg och Malmö. På bara några månader tog Myky in totalt 15 nya volontärer i de tre olika städerna och introducerade dem i uppgifterna. Inte illa för en student som vikarierade för att en av grundarna var på semester!

Det har varit fantastiskt roligt att se Myky sätta sin egen prägel på Pink Programming. I somras köpte hon in Arduino och började tillsammans med Phiphi att arrangera workshop i den elektroniska prototyp-plattformen på träffarna, vilket har blivit en stor succé. Myky & Phiphi är även initiativtagare till ett helt nytt lägerkoncept. Lägret sålde slut på minuter.

Igår var vi alltså på IT&Telekomdagen i Stockholm eftersom Pink Programming var en av tre finalister i kategorin Organisation och Myky en av tre finalister i kategorin Individ. I snökaoset blev det en stressig dag och vi hann precis till prisutdelningen. Organisationspriset gick till Agero och individpriset gick till vår alldeles egen superstjärna…. MYKY!

Pink Programming hade aldrig kunnat växa så snabbt utan Mykys fantastiska insats det här året. Vi var SÅ stolta och glada när vi fick se Myky ta emot priset! Framförallt är vi tacksamma för att ha fått lära känna Myky som den fantastiskt fina människa och förebild hon är och att hon har velat ge så mycket av sig själv till både Pink Programming och våra deltagare!
STORT GRATTIS MYKY!

Juryns motivering:

Myky Tran har helt ideellt vid sidan av de egna studierna i teknisk fysik, på ett konkret och inspirerande sätt både har agerat förebild och bidragit till branschens kompetensförsörjning. Detta genom aktiviteter för att förbättra såväl bristen på kvinnor i startup-världen som att intressera kvinnor för kodning genom att standardisera och skapa tillväxtmöjligheter för initiativet Pink Programming.

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2019