Workshop i HTML och CSS gav mersmak

Förra söndagen var det dags för Pink Programming Sunday på Foo Café i Malmö igen. Den här gången var det dock en extra speciell kodträff. Stina Qvarnström, som vi lärt känna tidigare på Pink Programming Stories, höll i en workshop i webbutveckling för nybörjare.

Stina jobbar som utvecklare på Lundalogik, vilka även stod för maten under dagen.

Det här var första gången vi körde en workshop i samband med Pink Programming Sunday, men det verkar som ett vinnande koncept, med tanke på att platserna tog slut rekordsnabbt!

Workshopen var uppdelad i två delar. Innan lunch gick Stina igenom vad HTML och CSS är för något, och alla deltagare fick själva skriva kod för en enkel hemsida. Stina hade förberett material och lagt upp på sin GitHub så att alla deltagare enkelt kunde komma åt det. Vi fick även kika på koden bakom kända hemsidor som redan finns på internet.

Efter lunchpausen fortsatte workshopen med styling av hemsidor med CSS och även lite JavaScript. Vi fick bland annat lära oss hur man skapar en knapp och lägger till en lyssnare till den så att den kan göra något när man klickar på den.

Det var kul att se hur deltagarna hjälptes åt med uppgifterna, även de som inte kände varann sen innan. De flesta lärde sig mycket under dagen, och det kom såklart önskemål om att Stina skall komma tillbaka och ha en uppföljning på workshopen.

Vi hoppas såklart på att det blir en till workshop med Stina till hösten. Kanske som en del av Pink Programming Sunday igen, eller som ett separat event. Vad tycker ni?

Redan nu på söndag blir det i alla fall workshop igen i Pink Programmings regi, som en del av Geek Girl Meetup i Stockholm. Då kommer vi att visa hur man debuggar hemsidor direkt i webbläsaren i workshopen Debugging the Web. Häng med på vår workshop och bli inspirerad av en massa olika kvinnor hela helgen på Tekniska Museet. Biljetter skaffar du här.

Vill du också hålla i en workshop hos oss, i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Hör gärna av dig så hjälper vi dig!

Tills vi ses igen.. happy coding!

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2019