De ska driva Pink Programming Sunday i Malmö

Det har varit tyst på bloggen ett tag nu. Men det är inte för att det inte har hänt något med Pink Programming – tvärtom. Hösten 2015 kodade vi med över 250 olika kvinnor runt om i Sverige på våra olika event. Varenda möte med en ny kodare har varit spännande på sitt sätt. Det är fantastiskt roligt att se hur många kodentusiaster det finns där ute i vårt avlånga land.

För oss som driver Pink Programming har det varit svårt att greppa den fina respons vi fått. Både från deltagare, intresserade företag och skolor och andra påhejare. Självklart skall vi bygga vidare på detta stora intresse för programmering som finns bland kvinnor där ute.

Därför har vi tagit in tre grymma studenter som skall hjälpa oss i arbetet med Pink Programming, Rose Alice Reid, Myky Tran & Ashlew Dawn Lu. Det kunde nog inte kännas bättre när vi träffades på ett fik i Malmö för några veckor sedan! De här tjejerna är fulla av energi och grymma ideér och har dessutom ett helt annat perspektiv på saker o ting som studenter (till skillnad från mig, Tone och Vibeke som jobbat några år).

Myky läser andra året på Tekniskt Fysik på LTH. Jag kom i kontakt med Myky redan förra året, i samband med hennes arbete med att starta en ny mässa på LTH för Startups och studenter, Startup Fair 2016. När Myky frågade om hon kunde hjälpa till i Pink Programming så högg jag såklart till direkt och dagen efter stod det klart att Myky tar över ansvaret för Pink Programming Sunday i Malmö.

Till sin hjälp kommer Myky att ha Ashley, som även hon läser på LTH, närmare bestämt Datateknik. Förutom Ashley så kommer även olika volontärer att hjälpa till med eventen. Tillsammans med sina medhjälpare är Myky redan i full gång med planeringen inför nästa Malmö-event, som går av stapeln den 7 februari på Foo Café, och redan är fullbokat.

Ashley har erfarenhet både ifrån styrelsen för DataTjej och från projektgruppen som årligen anordnar Sveriges största konferens för tjejer inom Data och IT. DataTjejs konferens pågår just nu på LTH i Lund. Utöver Malmö-eventen så kommer Ashley att vara ett värdefullt tillskott för Pink Programming i arbetet med sponsorer och samarbeten.

På vår uppstarts- och planeringsfika i Malmö så var även Rose på plats med många bra synpunkter och ideér. Rose läser Webbutveckling på Malmö Högskola och kommer bl.a. att hjälpa till med hemsidan och kommunikationsstrategi. När ni ser att hemsidan har blivit översatt till engelska så vet ni att Rose arbete har kickat igång.

Det känns skönt för mig att jag nu kommer kunna fokusera på kommunikation, samarbeten och det som enligt mig kommer bli årets höjdpunkt – Pink Programming Weekend, vårt programmeringsläger. När det gäller Pink Programming Sunday kommer jag bara luta mig tillbaka o lita på att tjejerna kommer att göra ett grymt jobb.

Huvudsponsorer

Copyright © Pink Programming 2019